Clavell

Tagetes o cempasúchil és un gènere de plantes herbàcies anuals o perennes en la família de la margarida (Asteraceae). Són natives de Mèxic i distribuïdes al llarg d’Amèrica.

clavell

Són herbes anuals (a Nicaragua) o perennes o arbusts, glabres o pubescents, generalment amb olor forta; tiges primes o robustos, frondosos, sovint molt ramificats.

Sol tenir una alçada de fins a 30 cm. Les fulles són oposades, pinnades, subdividides en segments lanceolats o dentats i ciliats. La seva floració és espectacular, amb grans inflorescències de color groc o taronja. Floració: d’estiu a finals de tardor però en climes càlids s’allarga durant tot l’hivern. Perquè llueixi tota la seva esplendor, plántelas en massissos, separades entre 20 i 30 cm. Apta per a testos.No tolera l’hombra intensa i per afavorir la seva floració recomanem posar-la a ple sol. S’adapta molt bé a la costa marítima, s’adapta bé a qualsevol terreny. En ser una planta amb un llarg període de floració, es recomana eliminar les tiges marcits i les flors seques per afavorir el seu creixement. Es pot multiplicar per llavors a final de l’hivern

clav

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s