Kentia

DSC_0040

És la palmera que més es fa servir per a interiors costat de la Areca ia la Chamaedorea.

Una de les seves virtuts és que no exigeix molta llum i va bé en els racons.

És una palmera resistent i caracteritzada per la seva elegància.

Si li dones el que demana, gaudiràs d’ella durant molts anys. En climes càlids, sense gelades o si n’hi ha, molt febles, es planten a l’exterior, en jardins a l’ombra o en testos grossos en patis i terrasses. Per exemple, a la Costa del Sol espanyola es veuen en parcs públics.

Pot resistir fins -5 º C sempre que sigui poc temps unes hores. Creix molt lentament i per això el seu preu és alt. La de la foto de baix pot tenir més de 10 anys. Vegem els consells i exigències que té per conrear com a planta d’interior. Com vaig dir al principi, és resistent a l’escassa il·luminació dels habitatges. Encara que si té més, millor, estarà més fort. Queda molt elegant en un racó ombrívol. No la posis a prop de radiadors ni exposada a corrents d’aire fred.

Polvoritza amb aigua les fulles; especialment a l’estiu i també si està en una cambra amb calefacció. La sequedat de l’aire les fa malbé. A l’estiu rega 2 cops per setmana i 1 o 2 vegades al mes a l’hivern. El seu pitjor enemic és l’embassament, sobretot a l’hivern. No obstant això, a l’estiu, no has de deixar que s’assequi el pa de terra.

Comprova que drena bé el test i que no es queda acumulada l’aigua al fons. Tampoc que passi set, ja que les fulles amarillearían. Fes una mica de fertilitzant líquid dissolt en la regadora cada 10 dies des de març fins a octubre. Si la trasplantes, compte amb el pa de terra, que no es trenqui, el acusaria molt o podria morir. És una de les palmeres més delicades que hi ha al trasplantament.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s